Alle collectiesWebsite redacteurIntegratie/verbinding met derden
Je website indexeren in Google Search Console (SEO)
Je website indexeren in Google Search Console (SEO)
Naoko avatar
Geschreven door Naoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

SEO begrijpen

SEO staat voor Search Engine Optimization en is een verzameling manieren en tools om de inhoud van uw website te verbeteren voor zoekmachines zoals Google of Bing.

Een eenvoudige manier om aan SEO te denken is het beeld en de tekst die worden weergegeven wanneer er naar een website of pagina wordt gezocht of deze wordt gedeeld.

Voorbeeld:

• LinkedIn post van een link met SEO

Linkedin post van een webpagina met SEO
  • WhatsApp delen van een link met SEO

WhatsApp delen van een link met SEO

Algemene SEO instellen voor een Durable-site

De algemene SEO-configuratie kan worden gevonden op de Home pagina-instellingen:

1. Ga naar Website > Bewerken.

2. Klik op "Pagina's beheren" bovenaan en klik op het tandwielpictogram naast de paginatitel.

3. Scroll naar het SEO-gedeelte om de afbeelding en beschrijving te wijzigen.

Merk op dat bij het maken van een nieuwe pagina ook al een specifieke SEO wordt gegenereerd, dus als je deze wilt bewerken, kun je dat in het bovenstaande gedeelte doen.

Zo ziet het menu met pagina-instellingen eruit zonder SEO:

Je kunt het toevoegen door te klikken op "SEO genereren" of SEO handmatig toevoegen.

Stel indexering in en voeg de header HTML-code van Google toe.

Verificatie

1. Open Google Search Console en voeg de URL van de website toe.

• Weet u de URL van uw website niet? Ga naar Website> Instellingen in het Durable dashboard om het primaire domein te zien.

Kon inhoud niet weergeven

2. Kopieer de HTML tag hier.

3. Ga in een ander browserscherm naar Website > Instellingen in het Durable dashboard. Plak de HTML-tag in de Header-sectie en klik op "Opslaan."

Kon inhoud niet weergeven

4. Ga terug naar de Google Search Console-pagina en klik op "Vefify."

Kon inhoud niet weergeven

Verificatie is voltooid.

Eigendom

1. Klik vervolgens op Ga naar eigenschap.

2. Klik op Sitemap. Typ "sitemap" en klik op verzenden. Het kan een paar minuten duren of een refresh om te zien of het succesvol is toegevoegd.

Kon inhoud niet weergeven

Inspecteer de URL

1. Klik op URL-inspectie aan de linkerkant.

Kon inhoud niet weergeven

2. Typ de URL van je website in de zoekbalk en druk op enter.

3. Klik op "INDEXING AANVRAGEN".

Kon inhoud niet weergeven

De URL van uw website is toegevoegd aan een crawlwachtrij met prioriteit. Het meerdere keren verzenden van een pagina verandert de positie of prioriteit in de wachtrij niet.

De website verschijnt na enkele dagen tot enkele weken in Google Search (afhankelijk van de verspreiding van de Google-servers kan dit langer duren).

Raadpleeg het Google Search Console Help Centre. voor meer informatie over Google Search Console.

Bepaalde pagina's uit de indexering verwijderen

Je kunt bepaalde pagina's uit de indexering verwijderen.

1. Ga naar Website > Website bewerken.

2. Klik op "Pagina's beheren" in het midden bovenaan.

3. Klik op het tandwielpictogram naast de pagina die je uit de sitemap wilt verwijderen.

4. Scroll naar beneden naar de SEO-sectie en schakel de optie "Verwijderen uit sitemap" in.

5. Klik opnieuw op "Opslaan" in de zijbalk en bovenbalk.

Google Search Console FAQ

Ik heb al om indexering gevraagd.Waarom zie ik mijn website niet in de zoekresultaten?

De website verschijnt na enkele dagen tot enkele weken in Google Search (afhankelijk van de verspreiding van de Google-servers kan dit langer duren).

Kruipen kan een paar dagen tot een paar weken duren.Wees geduldig en controleer de voortgang met behulp van het Indexstatusrapport of de URL-inspectietool.