Aangepaste code en insluitingscomponenten toevoegen aan je site
Aangepaste code en insluitingscomponenten toevoegen aan je site
Naoko avatar
Geschreven door Naoko
Deze week bijgewerkt

Belangrijke opmerking: het Durable-team valideert geen aangepaste code, dus zorg ervoor dat de code correct is voordat je deze toevoegt aan de website. We bieden ook geen ondersteuning voor het maken van douanecodes.

Aangepaste codes toepassen op de hele site

1. Open de aangepaste code vanuit Website > Instellingen.

2. Scroll naar beneden naar de sectie Aangepaste Code.

3. Plak de code in de koptekst of voettekst en klik op "Opslaan" onderaan wanneer je klaar bent.

Custom code:

De code die hier wordt toegevoegd, wordt toegepast op de hele website.

• Head Code: Dit wordt vooral gebruikt voor scripts zoals de Google Search Console Tool (een verkeersanalyser en indexeringstool), chatbots die overal op de website worden toegevoegd, AdSense en het aanpassen van de stijl.

Over het algemeen gebruik je de headersectie ook voor verificatiedoeleinden (Google Search Console, Google Analytics, enz.).

• Voettekstcode: gebruikt voor "noscripts" van AdSense-componenten.

Pas aangepaste codes toe op een specifieke pagina

De code kan worden toegevoegd aan een specifieke pagina op je site.

1. Ga naar Website > Website bewerken.

2. Klik op "Pagina's" in de bovenste balk > Klik op "Alle pagina's bekijken."

3. Klik op het 'tandwiel'-icoon naast een paginatitel waaraan je codes wilt toevoegen. De hier toegevoegde code wordt alleen op die pagina toegepast.

Dit gedeelte:

• Over het algemeen heeft het dezelfde eigenschappen als de algemene aangepaste code.

• Het kan worden gebruikt om de stijl van een specifiek onderdeel op een pagina aan te passen ("Ik vind mijn titels te groot.Kan hier worden gewijzigd")

• Het heeft de knop "Forceer aangepaste code render", die vreemd gedrag van scripts/ingebedde componenten kan oplossen.

• Voorbeeld van vreemd gedrag: Ik heb een insluitcode toegevoegd, maar deze wordt niet weergegeven wanneer ik de pagina open, alleen na een refresh. Schakel "Forceer aangepaste code render" in en kijk of het probleem wordt opgelost. Zie deze pagina voor gedetailleerde instructies.