Alle collectiesProblemen oplossen
Leer hoe je 301-omleidingen kunt implementeren voor ontbrekende pagina's
Leer hoe je 301-omleidingen kunt implementeren voor ontbrekende pagina's
Naoko avatar
Geschreven door Naoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een ontbrekende pagina omleiden naar de startpagina

Deze optie is geweldig als je ergens anders een aangepast domein hebt gebruikt en:

• U hebt een aangepast domein gekoppeld aan de Durable-website en deze had al een website vóór de Durable-website.

• Je hebt pagina's die niet meer bestaan

• U wilt ze omleiden naar de nieuwe startpagina op uw Durable-site

Anders hoeft u de onderstaande stappen niet uit te voeren.

Als je een omleiding wilt maken binnen je website, kun je de onderstaande codefragmenten toevoegen:

1. Ga naar Website > Instellingen.

2. Scroll naar beneden naar de sectie Aangepaste code en plak de van toepassing zijnde codes in de kopsectie.

Codes:

Enkele pagina

<script>var currentPath = window.location.pathname;var pathToRedirect = "/page1";if (currentPath.includes(pathToRedirect)) {window.location.href = "/";}</script>

Meerdere pagina's

<script>const currentPath = window.location.pathname;const oldPaths = ["/old-path1", "/old-path2", "/old-path3"];if (oldPaths.some(path => currentPath.includes(path)) {//omleiden naar de homepagewindow.location.href = "/";}</script>

Meervoudig verzenden naar verschillende pagina's

<script>const currentPath = window.location.pathname;const redirects = [{ oldPath: '/old-path1', newPath: '/' },{ oldPath: '/old-path2', newPath: '/services' },{ oldPath: '/old-path3', newPath: '/' }];redirects.forEach(({oldPath, newPath}) => {if(currentPath.includes(oldPath)) {window.location.href = newPath;}});</script>
  3. Klik op Opslaan.

Herinnering: Dit is een voorgestelde code; het Durable-team kan de code echter niet op individuele basis valideren.Wees voorzichtig bij het opslaan van de code.