Alle collectiesWebsite redacteurLocatie-instelling
Voeg een Google Analytics-tag toe aan uw site
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voordelen van het gebruik van Google Analytics

Google Analytics biedt een onschatbare bron van gegevens en inzichten waarmee je kunt ontdekken hoe je je online aanwezigheid kunt optimaliseren en hoe je ervoor kunt zorgen dat je het beste uit je website haalt.Bij correct gebruik kan Google Analytics je helpen om inzicht te krijgen in je websitebezoekers en wat ze zoeken als ze naar je website komen, waardoor je een betere klantervaring kunt bieden.

Of je nu een kleine website of een groot online bedrijf beheert, Google Analytics kan je helpen bij het volgen en meten van prestatiecijfers zoals websiteverkeer, gebruikersbetrokkenheid en meer.

Voordat u begint

1. Als je nog geen Google-account hebt, heb je er een nodig om verder te gaan.Ga naar deze pagina om uw Google-account aan te maken.

2. Log in op Google Analytics en maak uw Google Analytics-account aan.

Hoe Google Analytics-code aan uw site toevoegen

Als je een Google Analytics-tag wilt invoegen, kun je deze in het gedeelte Aangepaste code plaatsen.

1. Ga naar je Google Analytics-account en de pagina met installatie-instructies.

2. Klik op Handmatig installeren en kopieer de code in het vak.Houd dit tabblad open, want u zult terug moeten komen om het proces te voltooien.

3. Op het dashboard van uw Durable-website gaat u naar Website > Instellingen.

4. Scroll naar beneden naar het gedeelte Aangepaste code.

5. Plak de tag (code) in de headersectie.

6. Klik op "Opslaan" op de pagina Duurzame instellingen.

7. Ga terug naar het tabblad Google Analytics en klik op Volgende.

8. Er wordt een voltooiingspagina weergegeven.Je bent er helemaal klaar voor.

Het kan tot 48 uur duren voordat je accommodatie gegevens begint te verzamelen.Zie ook deze pagina op Google Help Centre voor meer informatie.

Handige bronnen

Het gebruik van Google Analytics kan waardevolle inzichten in uw website en klanten opleveren, waardoor u betere beslissingen kunt nemen en uw online aanwezigheid kunt optimaliseren.Van het bijhouden van websiteverkeer en e-commerceverkopen tot inzicht in gebruikersbetrokkenheid en bezoekersgedrag, er zijn talloze voordelen aan het gebruik van Google Analytics.