Verander de kleuren op je site
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verander de kleuren op je hele website

1. Klik op Website > Bewerken.

2. Klik in de website-editor op Thema-instellingen (penseelpictogram) in de rechterbovenhoek.

3. Klik in het paneel Thema op Bewerken om het Kleurenpalet te wijzigen.

4. Blader door de beschikbare paletten.Gebruik de vervolgkeuzelijst om verschillende stemmingen te verkennen (zoals Licht, Donker, Retro en meer).Klik op een van de paletten om een voorbeeld te zien van hoe het eruit zal zien.

5. Klik op "Opslaan" om het geselecteerde palet toe te passen op uw hele site of op "Weggooien" om terug te keren.

Een aangepast kleurenpalet maken

Als je geen palet vindt dat je leuk vindt of als je een bestaand palet wilt aanpassen, kun je een aangepast palet maken.

1. Klik in het paneel Kleurenpalet op "Aangepast" om het huidige palet te bewerken.

Elk van de 4 paletkleuren is eigenlijk een kleurenpaar: een achtergrond en een accent.De achtergrondkleur is van toepassing op de achtergrond van secties.De accentkleur is van toepassing op knoppen binnen dezelfde sectie en andere gemarkeerde elementen.

2. Klik op een van de 4 kleurenparen om het aan te passen.Kies een achtergrond en accent die met elkaar contrasteren zodat de knoppen duidelijk zichtbaar zijn.

3. Klik op de pijl terug om terug te gaan naar andere kleuren in het palet.Bewerk de andere kleuren naar wens.

4. Klik op "Opslaan" om het aangepaste palet toe te passen.

De kleur van een sectie of knop wijzigen

Om ervoor te zorgen dat knoppen altijd opvallen, gebruiken ze de accentkleur van de sectie waarin ze staan.Als je de kleur van een knop wilt bewerken, wijzig je de accentkleur van de bijbehorende sectie.

De kleur van een sectie of een knop in een sectie wijzigen:

1. Klik in de website-editor op "Bewerken" op een sectie

2. Klik op het tabblad "Stijl" en vervolgens op "Wijzigen" in het gedeelte Kleuren

3. Selecteer een van de 4 kleuren van het thema om de achtergrond- en knopkleuren samen te veranderen.

4. Je kunt ook op "Aangepast" klikken om een aangepaste achtergrond en accentkleuren voor de sectie te kiezen.

Als u later overschakelt op een ander kleurenpalet, zal het nieuwe palet de aangepaste kleuren niet veranderen.

5. Klik op "Opslaan" om de aangepaste kleuren toe te passen op de sectie.

Een verloop op een sectie toepassen

Je kunt een verloopeffect toepassen op de sectie van je keuze.

1. Klik op Website > Bewerken.

2. Ga naar de sectie waar je het verloopeffect wilt toepassen en klik op "Bewerken".

3. Klik op "Stijl" > "Wijzigen" in "Kleuren".

4. Je kunt kiezen tussen effen of verloop en de richting van het verloop in deze editor.Klik op "Opslaan" als je klaar bent.

Werk je site bij om kleurenpaletten te gebruiken

Om te beginnen met het gebruik van kleurenpaletten op een website die is gemaakt voor 3 oktober 2023:

1. Klik op Website > Bewerken.

2. Klik in de website-editor op Thema-instellingen (penseelpictogram) in de rechterbovenhoek.

3. Je ziet deze melding bovenaan de Thema-instellingen.Klik op "Kleurpaletten proberen" om verder te gaan.

4. Selecteer een van de meegeleverde kleurenpaletten om te zien hoe het eruit zal zien op je site.Als je geen palet vindt dat je leuk vindt of als je een palet wilt aanpassen, klik dan op "Aangepast".

5. Als je je vorige kleuren wilt behouden, klik je op "Weggooien" onder aan het paneel.

6. Klik op "Opslaan" om het geselecteerde palet toe te passen.

Het toepassen van een kleurenpalet heeft invloed op alle pagina's van uw site.Zodra je het nieuwe palet toepast, is het niet mogelijk om terug te keren naar de vorige kleuren.Controleer deze voordat je op "Opslaan" klikt.