De header (menu) van je site aanpassen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom de header van een site belangrijk is

De header van de website staat bovenaan de pagina en bevat belangrijke elementen zoals het websitelogo, het navigatiemenu en de pictogrammen voor sociale media.Het is meestal het eerste wat bezoekers zien als ze op een webpagina terechtkomen en geeft ze een gevoel van vertrouwdheid en navigatie.

Navigatie

De header van de website is cruciaal voor de navigatie en het gebruiksgemak voor bezoekers.Met een consistente header op elke pagina kunnen bezoekers gemakkelijk naar verschillende secties van de website navigeren zonder te verdwalen.Via het navigatiemenu kunnen bezoekers snel vinden wat ze zoeken, of het nu gaat om veelgestelde vragen, diensten of informatie.Dit bespaart bezoekers tijd en moeite en verbetert uiteindelijk hun ervaring op uw website.

Onderdelen van het sitemenu

Het headermenu van duurzame websites bestaat uit 4 hoofdgebieden.

1. Pictogrammen voor sociale media

2. Website titel & logo

3. Menu

4. Knoppen

Het kopmenu bewerken

Pictogrammen voor sociale media

Raadpleeg dit helpcentrumdocument: Voeg pictogrammen voor sociale media toe op uw site

Naam website

1. Ga naar Website > Website bewerken.

2. Klik op de knoppen "..." en "Wijzig website header" in de headersectie.

3. Wijzig de websitetitel en klik op "Bewerken" om de sitenaam te wijzigen.

4. Klik op "Opslaan" in de bovenste balk.

Logo

1. Ga naar Website > Website bewerken.

2. Klik op de knoppen "..." en "Wijzig website header" in de headersectie.

3. Klik op "Bewerken" in de Logo-sectie.

Als je je eigen afbeelding als logo wilt gebruiken:

1. Klik op het tabblad "Afbeelding".

2. Kies de bron.U kunt "Branding" kiezen als u het logo al hebt geüpload via het gedeelte Merk.Je kunt hier ook je logo-afbeelding uploaden door "Bestand uploaden" te kiezen.

3. Klik op "Opslaan" in de bovenste balk.

Als je de branding van je website wilt beheren, raadpleeg dan dit helpdocument: Een logo toevoegen aan uw site.

Als je Tekst + Pictogram wilt gebruiken

1. Klik op het tabblad "Tekst + pictogram".

2. Schakel de tekst- en/of afbeeldingsknoppen in als dat nodig is.

3. Kies het lettertype uit het vervolgkeuzemenu of klik op regenereren om AI het lettertype te laten kiezen.

4. Klik op "Vervangen" op de afbeelding om zelf de afbeelding te kiezen, of klik op "Regenereren" om AI de afbeelding te laten kiezen.

5. Klik op "Opslaan" in de bovenste balk wanneer je tevreden bent met het logo.

Knoppen

Raadpleeg dit helpcentrumdocument: Knoppen toevoegen aan uw site.

Menustijl

Om de positionering van het menu, de sticky header en de navigatiestijl aan te passen.

1. Ga naar Website > Website bewerken.

2. Klik op de knoppen "..." en "Wijzig website header" in de header-sectie.

3. Klik op het tabblad "Stijl" in het instellingenpaneel.

a. Kleur: Zie deze pagina om de kleur van de site te wijzigen.
    b. Knopstijl: Zie deze pagina om de knopstijl te wijzigen.
    c. Positionering: Dit verandert de positie van de elementen in de header.
    d. Toon home link: Toon een link naar de homepage in de hoofdnavigatie.
    e. Menu (verschijnt alleen als u meerdere pagina's heeft): verandert de uitlijning van het menu.
    f. Navigatie stijl: Dit verandert de highlight stijl van de pagina wanneer sitebezoekers op elk menu klikken.

g. Volle breedte: toont het menu over de volle breedte op de desktop
    h. Klevend: Houdt de header bovenaan de scroll.
    i. Spatie: hiermee bepaalt u de ruimte tussen de boven- en onderkant.

4. Klik op "Opslaan" in de bovenste balk.

De header van een website is een essentieel element voor elke website.Het helpt bezoekers niet alleen om te navigeren en te vinden wat ze zoeken, maar het helpt ook bij branding, herkenning en SEO.Daarom is het essentieel om tijd en moeite te steken in het maken van een goed ontworpen en functionele header voor je website.