Alle collectiesCRM
Aangepaste velden maken en beheren in CRM
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt aangepaste velden maken en bewerken, zodat u uw CRM echt voor uw bedrijf kunt laten werken.

Aangepaste velden toevoegen

Door aangepaste velden toe te voegen, kunt u uw CRM aanpassen aan de behoeften van uw bedrijf.Dit is eenvoudig.

1. Ga naar CRM.

2. Klik op het tandwielpictogram in uw CRM-tabel.Klik dan op "+ Nieuw veld toevoegen".

Je krijgt 7 veldtypes: Tekst, Getal, Geld, Datum, Selectievakje, Dropdown en Waardering.

3. Zodra je een veldtype hebt geselecteerd, moet je je veld een beschrijvende naam geven

en pas de veldopties aan (indien van toepassing).

Lijst met veldtypes:

• Tekst: het meest flexibele veldtype, dat voor bijna alles kan worden gebruikt

• Nummer: een eenvoudig numeriek veld

• Geld: een geweldige optie als je aangepaste tarieven hebt voor elke klant

• Datum: kan worden gebruikt om dienstdatums, verjaardagen, jubilea, enzovoort bij te houden.

• Checkbox: een ja/nee-veld

• Dropdown: perfect om te selecteren uit een standaardlijst met items

• Rating: een sterrenschaal waarmee je een waardering aan een klant kunt toekennen

Aangepaste velden bekijken

Nu je een aangepast veld hebt toegevoegd, zie je het in al je individuele klantrecords.

Aangepaste velden weergeven als kolom in de tabelweergave van uw CRM:

Klik op het tandwielpictogram en klik op de veldnaam die je wilt toevoegen.Als een veld nog niet zichtbaar is, vind je het onder Beschikbare kolommen.U kunt ook een voorbeeld hiervan zien in de schermafbeelding hieronder.

Om een kolom te verwijderen uit uw CRM tabelweergave, klikt u op de veldnaam in de lijst "Zichtbare kolommen", en deze actie zal het verplaatsen naar "Beschikbare kolommen".

Aangepaste velden bewerken

Een aangepast veld bewerken,

1. Klik op het tandwielpictogram en beweeg de cursor over het veld dat je wilt bewerken.

2. Klik op het potloodpictogram.

3. Bewerk het veld in het pop-upvenster en klik op "Opslaan".

Alle aangepaste velden zijn bewerkbaar, net als de standaardvelden Status en Bron.De overige standaardvelden kunnen niet worden bewerkt.

Nu je het proces voor het toevoegen, bekijken en bewerken van aangepaste velden begrijpt, kun je deze tool gebruiken om je CRM effectiever te laten werken voor jou en je bedrijf!